Pexels

Perfecte pannenkoeken maak je met deze tips

Wie is er nou niet dol op pannenkoeken? Mijn zoon en ik kunnen er geen genoeg van krijgen! Ik heb best vaak pannenkoeken verprutst zoals de meeste mensen die het voor het eerst maken. Ik heb de beste tips opgezocht en dat deel ik graag hieronder.

Makkelijk en lekker

 

Voorbereiding

Voordat je met het pannenkoekenbeslag begint, zet even de toppings klaar. Je kunt uit vele toppings kiezen, wat jij lekker vindt. De boter klaar zetten, syropen zoals chocola of caramel alvast opwarmen, de toppings zoals stukjes fruit op kamertemperatuur en eventueel slagroom opkloppen.

 

Ingrediënten

De vochtige ingrediënten eerst in het beslag roeren met een garde. Zodra je kleine luchtbelletjes in het beslag ziet, voeg dan de droge ingrediënten toe bovenop het beslag. Zo voorkom je dat de droge ingrediënten op de bodem blijven plakken.

 

Beslag laten rijzen

Laat het beslag een paar minuten rijzen met een dun plastic folie op de kom. Vijf tot 10 minuten is vaak voldoende. Zodra het beslag dikker wordt, dan is het klaar. Dun en waterig beslag is een teken dat je nog even moet wachten. Even de kom zachtjes schudden om te zien of het beslag bij elkaar blijft plakken.

 

De juiste koekenpan

Het allerbelangrijkste om een perfecte pannenkoek te maken is een goede koekenpan, naast het beslag natuurlijk. Een koekenpan met een anti-aanbaklaag of van gietijzer. Ik ben persoonlijk geen fan van gietijzeren pannen, maar dat zal ook werken. Laat de koekenpan goed verhitten voordat je de boter of plantaardige olie toevoegt.

 

Juiste opscheplepel

Mijn favoriete opscheplepel voor het beslag is een oliebollepel of een ijsschep. Zo blijven de pannenkoeken even groot en het scheppen van het beslag gaat ook heel makkelijk. Je kunt een gewone lepel gebruiken, maar dat is natuurlijk jouw keuze.

 

Weten wanneer je de pannenkoek moet omdraaien vergt wat ervaring. Zodra je geen of weinig luchtbelletjes op het oppervalk ziet en het beslag redelijk mat lijkt, dan is het tijd om de pannenkoek om te keren. Gebruik een goede opscheplepel hiervoor. Je kunt ieder minuut aan één kant de onderkant bekijken of het goed is gebakken.

 

Elly M

Hoi, ik ben Elly, een bevlogen copywriter uit het hart van Amsterdam. Met een passie voor woorden en een creatieve geest, breng ik verhalen tot leven en geef ik merken een stem die resoneert.

Vergelijkbare berichten

error: Content is protected !!
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.