
Perfecte pannenkoeken maak je met deze tips
Wie is er nou niet dol op pannenkoeken? Probeer deze tips uit en sta versteld
Voorbereiding
Voordat je met het pannenkoekenbeslag begint, zet even de toppings klaar. Je kunt uit vele toppings kiezen, wat jij lekker vindt. De boter klaar zetten, syropen zoals chocola of caramel alvast opwarmen, de toppings zoals stukjes fruit op kamertemperatuur en eventueel slagroom opkloppen.
Ingrediënten
De vochtige ingrediënten eerst in het beslag roeren met een garde. Zodra je kleine luchtbelletjes in het beslag ziet, voeg dan de droge ingrediënten toe bovenop het beslag. Zo voorkom je dat de droge ingrediënten op de bodem blijven plakken.
Beslag laten rijzen
Laat het beslag een paar minuten rijzen met een dun plastic folie op de kom. Vijf tot 10 minuten is vaak voldoende. Zodra het beslag dikker wordt, dan is het klaar. Dun en waterig beslag is een teken dat je nog even moet wachten. Even de kom zachtjes schudden om te zien of het beslag bij elkaar blijft plakken.
De juiste koekenpan
Het allerbelangrijkste om een perfecte pannenkoek te maken is een goede koekenpan, naast het beslag natuurlijk. Een koekenpan met een anti-aanbaklaag of van gietijzer. Ik ben persoonlijk geen fan van gietijzeren pannen, maar dat zal ook werken. Laat de koekenpan goed verhitten voordat je de boter of plantaardige olie toevoegt.
Juiste opscheplepel
Mijn favoriete opscheplepel voor het beslag is een oliebollepel of een ijsschep. Zo blijven de pannenkoeken even groot en het scheppen van het beslag gaat ook heel makkelijk. Je kunt een gewone lepel gebruiken, maar dat is natuurlijk jouw keuze.
Weten wanneer je de pannenkoek moet omdraaien vergt wat ervaring. Zodra je geen of weinig luchtbelletjes op het oppervalk ziet en het beslag redelijk mat lijkt, dan is het tijd om de pannenkoek om te keren. Gebruik een goede opscheplepel hiervoor. Je kunt ieder minuut aan één kant de onderkant bekijken of het goed is gebakken.

Wie is er nou niet dol op pannenkoeken? Probeer deze tips uit en sta versteld